2020-09-02 10:44:56 Artykuł Partnera 1512
Chlorella, dostarczana organizmowi regularnie, to nic innego jak prawdziwa bomba odżywcza. Powody? Obfituje ona w witaminy, aminokwasy i szereg pierwiastków przydatnych dla naszej ogólnej dobrej kondycji zdrowotnej takich jak wapń, magnez, potas, fosfor, mangan, żelazo, miedź, kobalt oraz cynk czy molibden. Co więcej, to właśnie chlorella szczyci się bogactwem znajdującej się w niej prowitaminy A, czyli beta-karotenu. Dzięki temu możliwe jest poprawienie jakości skóry, jej silne zregenerowanie po poparzeniach słonecznych, zapobieganie rozwojowi nowotworów płuc czy polepszenie pracy wątroby. W chlorelli jest mnóstwo cennej B12, która intensyfikuje mózg, zwiększając sprawność intelektualną, koncentrację oraz pamięć.
Poprzez włączenie chlorelli do menu, możliwe okazuje się gruntowne oczyszczenie organizmu. Omawiana alga najbardziej chwalona jest zaś za detoksykację układu trawiennego, czyli eliminację zalegających w nim metali ciężkich typu kadm, pallad, rtęć oraz ołów. Do tego pozwala wyzbyć się alkoholu, co zalecane jest w przypadku osób uzależnionych, czy też wielorakich chemikaliów – rozpuszczalników, farb i lakierów, z którymi z powodów zawodowych spora grupa ludzi ma na co dzień do czynienia w nadmiarze. Niestandardowa struktura komórkowa chlorelli sprawia, że wszystkie zalegające w organizmie i negatywnie na niego oddziałujące składniki takie jak wszelakie toksyny, zostają kompletnie usunięte. Dodatkowo, chlorella może zwiększyć odporność jelit, uszczelniając ich ścianki, czy też zapobiega przeciążeniu nerek.
Zbyt duża ilość napojów wyskokowych? Chlorella i w tym temacie okazuje się zdecydowanym numerem jeden! Jak pokazują badania naukowe, w ponad dziewięćdziesięciu pięciu procentach przypadków, osoby które zażyły zaledwie 4 gramy chlorelli nie odczuwały uciążliwych skutków ubocznych spożycia alkoholu. Nie miało w tym przypadku większego znaczenia to, jakiego rodzaju trunki były spożywane i w jakiej formie. Wynika to z faktu, że opisywany produkt z kategorii superfood „wyciąga” z organizmu wszystkie toksyczne związki.
Nic tak jak chlorella nie poprawia pracy systemu odpornościowego i to w błyskawicznym tempie. Nietuzinkowa budową i właściwościami alga przyczynia się do stymulacji wytwórstwa makrofagów, a te z kolei wpływają korzystnie na proces szybkiego niszczenia czynników chorobotwórczych, zatrzymywania infekcji czy hamowania rozwoju komórek nowotworowych.
Chcesz sprawdzić, czy chlorella rzeczywiście zasługuje na miano „superfood”? Zajrzyj na stronę sklepswanson.pl i zamów algę w postaci sproszkowanej. W serwisie dostępne są wysokiej jakości suplementy diety na bazie chlorelli stanowiące wyłącznie certyfikowane wyroby znanych producentów.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: zywiec.super-nowa.pl